Beste hamsterkooi 2020: Beste hamsterkooi voor 2 hamsters

twee hamster bij elkaar houden
Als in het bezit bent van twee hamsters, die je samen wil houden, dan is het belangrijk om te zorgen voor een verblijf dat ruim genoeg is. De meest hamsterkooien die je zult vinden in de dierenspeciaalzaak of in online dierenwinkels zullen simpelweg te klein zijn voor meer dan 1 hamster. Daarom hebben wij voor jou uitgezocht wat de beste hamsterkooien zijn voor twee hamsters.
In principe leven hamsters het liefst alleen, want hamsters zijn solitair levende dieren. Des te belangrijker is het, als je toch twee hamsters bij elkaar wilt houden, om een hamsterkooi voor twee hamsters te kopen die groot genoeg is. Daarnaast moet je er ook opletten dat niet alle soorten hamsters, mannetje of vrouwtje, bij elkaar gehouden kunnen worden. Ook hangt het er van de man/vrouw verhouding af. Zie het onderstaande overzicht.

Beste hamsterkooi voor 2 hamsters

Mocht je 2 hamsters samen willen houden dan adviseren wij je aan om te kijken naar een groot aquarium of terrarium. Eigenlijk zijn hamsterkooien te klein om 2 hamsters in te houden, hamsters hebben nou eenmaal ruimte nodig om zich fijn te voelen.

Kan ik twee hamsters samen houden?

Het is natuurlijk super leuk om twee hamsters bij elkaar te houden, maar dit is niet altijd mogelijk. Of je 2 hamsters samen kunt houden is afhankelijk van de soort en van de man/vrouw verhouding. Om het makkelijk te maken hebben we onderstaand een overzicht gemaakt waarin je kunt checken of je jouw hamsters samen kunt houden. Belangrijk om te controleren, want mocht dit niet het geval zijn dan zullen de hamsters elkaar afmaken.

Syrische/Goud Hamsters samen houden

We adviseren om twee Goudhamsters/Syrische Hamsters niet bij elkaar te houden. De kans is groot dat dit tot ruzie uitloopt. De Syrische Hamster leeft van nature alleen en een mannetje en vrouwtje komen alleen samen om jongen te krijgen.

Russische Dwerghamsters samen houden

Russische Dwerghamsters zijn van nature solitair levende dieren. Twee hamsters van hetzelfde geslacht zal niet goed aflopen en kan tot overlijden van de hamster leiden. In principe gaan een mannetje en vrouwtje van Russische Dwerghamsters wel samen met kans op enige ruzie. Daarnaast zullen er geregeld nieuwe baby hamsters geboren worden.

Campbelli Dwerghamsters samen houden

Van nature leven de Campbelli Dwerghamsters met elkaar. Er is wel kans dat er ruzie kan ontstaan tussen de hamsters. Daarom kunnen Campbelli Dwerghamsters onder voorbehoud bij elkaar gehouden worden.

Roborovski Dwerghamsters samen houden

Ook de Roborovski Dwerghamsters kunnen onder voorbehoud bij elkaar gehouden worden. Let er wel op dat er altijd ruzie kan ontstaan tussen de hamsters, iets om in de gaten te houden. 

Chinese Dwerghamsters samen houden

Chinese Dwerghamsters kunnen absoluut niet bij elkaar gehouden worden. Na korte tijd zal er ruzie ontstaan en zal 1 van de 2 het niet overleven.