Ga naar de inhoud

Ferplast Duna Fun Large Review

  De Ferplast Duna Fun Large Hamsterkooi, is een kooi van hoogwaardige kwaliteit, die een fijne behuizing voor je huisdier garandeert. Je hamster zit in een ruime kooi, waardoor het diertje vrij kan bewegen. Je kunt de kooi met allerlei speelgoed inrichten, zodat jouw hamster zich dagelijks kan vermaken. Lees verder voor de Ferplast Dun Fun Large review.

  Ferplast Hamsterkooi Duna Fun Large

  ★★★★★
   op voorraad
  Bol.com
  laatst bekeken op 13 mei 2024 22:31

  Eigenschappen

  Kleur Blauw
  Materiaal Kunststof
  Gewicht 10 kg
  Product breedte 771.50 cm
  Product hoogte 41 cm
  Product lengte 71.50 cm
  Type knaagdier Hamster

  De onderbak is van kunststof en heeft een lichtblauwe kleur. Het kunststof is makkelijk, met water en een sopje te reinigen, zonder dat er resten vuil achterblijven. De kooi beschikt over zwarte metalen tralies. Door middel van twee klipjes aan de zijkanten, kun je de onderbak loskoppelen. Verder beschikt de kooi over een transparante bovenkant met een uitneembaar metalen luchtrooster. De kooi is 71,5 cm lang, 46 cm breed en 41 cm hoog. Verder heeft de kooi 3 etages. Een begane grond, die je met bodembedekking kunt vullen. De kooi beschikt verder over twee openingen naar de loopbuis toe. De doorzichtige buizen lopen buitenom. De hamster kan hier doorheen rennen. Bovenin de kooi, zijn twee doorzichtige plateaus aanwezig. Hier kun je voerbakjes en drinkbakjes plaatsen. De twee plateaus zijn, door middel van een trappetje, verbonden met elkaar. Je koopt de kooi samen met een huisje, een wiel, een laddertje, een buis, een drinkflesje en drie voederbakjes. Deze accessoires zijn inclusief.

  Voordelen van de Ferplast Dun Fun Large hamsterkooi

  De Ferplast Duna Fun Large is extra stevig. De hamsterkooi is gemaakt van kunststof. De hamster zal de kooi dus onmogelijk open kunnen bijten. Bovendien is de kooi stevig genoeg, om tegen vallen en stoten te kunnen. Daarnaast is de kooi uit te breiden. Dit komt door de mogelijkheid om holle buizen aan de bovenkant van de kooi te plaatsen. De hamster heeft op deze manier extra ruimte en uitdaging in de kooi. De kooi kan makkelijk schoongemaakt worden. Je kunt hiervoor de onderbak loskoppelen van de tralies, door middel van klipjes. De bovenkant is doorzichtig en beschikt over een luchtrooster. Door de open bovenkant, komt er extra zuurstof in de kooi. Bovendien kun je de hamster ook makkelijk uit de kooi pakken. De kooi is verkrijgbaar inclusief alle benodigdheden voor je hamster, zoals voer- en drinkbakjes, doorzichtige buizen en speeltjes. Op deze manier kan je hamster zich, op een sportieve manier, uitleven. Je kunt zelf ook nog wat speeltjes aanschaffen, om als extra in de kooi te plaatsen. Bovendien heeft de kooi een mooi design.

  Nadelen van de Ferplast Dun Fun Large Hamsterkooi

  Maak de klipjes goed vast. Tijdens het verplaatsen, kan de onderkant namelijk van de kooi vallen, als je de kooi bij de bovenkant vastpakt.

  Voor welke hamstersoorten is de Ferplast Duna Fun Large geschikt?

  Zowel Russische dwerghamsters als goudhamsters, kunnen prima in deze kooi verblijven. Al zal de dwerghamster, door zijn kleine formaat, wel wat meer profiteren van de ruimte dan een goudhamster.

  Welk soort bodembedekking kan ik gebruiken?

  Je kunt allerlei soorten bodembedekking in de Ferplast Dun Fun Large hamsterkooi gebruiken. Denk aan zaagsel, hooi, katoensnippers, houtsnippers en stro. Ook kun je zand of stropellets gebruiken. Stropellets hebben een grote zuigkracht, hierdoor wordt urine opgevangen en geabsorbeerd. Je hoeft de kooi dan minder vaak schoon te maken. Bovendien werken stropellets vieze geurtjes weg. Bekijk voor meer informatie ons artikel over de juiste bodembedekking voor een hamster.