Meteen naar de inhoud

Ferplast Mary Review

  Ferplast Mary - Grijs - 80 x 50 x 37.5 cm

  79,95  in stock
  Petsplace.nl
  as of 25 november 2020 10:01

  Ferplast is niet meer weg te denken in de wereld van hamsterkooien. Zo maakte Ferplast ook de Ferplast Mary, een veel verkochte tralie kooi voor knaagdieren. Vandaag leggen we je uit of deze hamsterkooi geschikt is voor jouw hamster. We kijken naar de voor en nadelen van deze kooi met als doel jou een geschikte hamsterkooi te laten kiezen. Zodat jouw hamster optimaal kan genieten van zijn nieuwe verblijf.

  Voordelen

  Stevige bouwkwaliteit

  Om te beginnen hebben we gekeken naar de kwaliteit van de kooi. De Ferplast Mary is een kleine hamsterkooi gemaakt van stevig materiaal. De onderkant is van kunststof en de tralies zijn van metaal. Doordat de bodem bak volledig van kunststof is zal er nauwelijks nog bodembedekking naast de kooi komen te liggen.

  Uitermate geschikt als hamsterkooi voor dwerghamster

  De Ferplast Mary leent zich uitermate goed als verblijf voor een dwerghamster. Met een oppervlakte van 4000 vierkante centimeter biedt dit genoeg ruimte voor je dwerghamster. De kooi is 80 centimeter lang, 50 centimeter breed en 37,5 centimeter hoog. Naast dat deze kooi geschikt is voor een dwerghamster is deze kooi ook geschikt voor cavia’s en ratten.

  Hamsterkooi accessoires

  Het leuke aan deze Ferplast Mary kooi is dat hij compleet geleverd wordt met een klein voerbakje, waterflesje en speeltunnel. Ideaal dus!

  ferplast mary

  Nadelen

  Kleine deurtjes

  Een nadeel van de Ferplast Mary is het kleine deurtje aan de bovenkant van de kooi. Dit maakt het wat lastiger om je hamster te pakken, of hamsterkooi accessoires in de kooi te pakken.

  Tralie knagen met teveel bodembedekking

  Wij adviseren de bodembedekking niet te hoog te maken. Als je dit doet kan de hamster bij de tralies komen en is het mogelijk dat je hamster gaat tralie knagen. Om dit te voorkomen moet je er voor zorgen dat je niet te veel bodembedekking in de kooi legt.

  Conclusie

  Al met al is de Ferplast Mary is uitermate geschikte kooi voor een dwerghamster. De kooi is van goede kwaliteit, is ruim genoeg voor een dwerghamster en komt met leuke kooi accessoires. De nadelen die wij konden vinden zijn het kleine deurtje aan de bovenkant van de kooi en tralie knagen als je een te grote hoeveelheid bodembedekking in de kooi legt. Maar deze nadelen zul je bij de meeste hamsterkooien wel hebben. Als je hier rekening mee houdt is het geen probleem. Laat ons weten wat jij van de Ferplast Mary vind en waarom jij hem kan aanraden aan een hamster eigenaar!