Ga naar de inhoud

De Beste Hamsterkooi

Wat is beste hamsterkooi? We onderzoeken verschillende soorten hamsterkooien: traliekooien, duna’s, aquaria en terraria. Wil je weten welke van deze soort de beste keuze is voor jou? Bekijk dan ons aankoopadvies.

Daarnaast kijken we naar de materialen waar de hamsterkooien van gemaakt zijn. Zo heb je een houten hamsterkooi, glazen hamsterkooi, plastic hamsterkooi of een combinatie van deze materialen.


Ferplast Karat 100
Beste kooi: Ferplast Karat 100
Beste koop: CRICETI 15

De beste traliekooi

Een traliekooi heeft een plastic of glazen onderbak met daarop een traliewerk. Het aanbod van traliekooien is breed. De hamsterkooien die wij echt goed vonden hebben een groot bodemoppervlakte en hebben een diepe onderbak. Zo heeft jouw hamster genoeg bewegingsruimte en mogelijkheid om lekker te graven.

De Ferplast Karat 100 is de beste traliekooi, en de CRICETI 15 is de beste koop.


Ferplast Maxi Duna Multy
Beste kooi: Maxi Duna Multy
Duna Fun Large
Beste koop: Duna Fun Large

De beste Duna (dichte bak)

Een Duna is een gesloten plastic hamsterkooi. Ferplast maakt verreweg de meeste Duna hamsterkooien. De Duna hamsterkooien die wij het beste vonden hebben een groot bodemoppervlakte en zijn van stevige bouwkwaliteit.

De Maxi Duna Multy van Ferplast is de beste Duna kooi, en de Duna Fun Large van Ferplast is de beste koop voor een dwerghamster.

Hamster Terrarium
Beste Hamster Terrarium

De beste Hamster Terrarium

Een hamster terrarium is duurder dan een plastic hamsterkooi. Maar als je een écht fijn hamsterverblijf wilt maken voor je hamster, dan is een hamster terrarium de beste keuze.

Bij een hamster terrarium benader je een hamster van voren in plaats van boven. Dit vinden hamsters prettiger.

Het hamster terrarium die wij het beste vonden is groot, diep en heeft meerdere plateaus.

De beste hamster terrarium vonden wij het terrarium van Queenies.


De beste Hamster Aquarium

Een hamster aquarium is ideaal als hamsterverblijf. Aquaria kun je in zeer grote afmetingen kopen. Hierdoor is een hamster aquarium geschikt voor een Syrische hamster (Goudhamster). Voor de afmeting geldt, hoe groter hoe beter.

Als je een hamster aquarium wilt kopen, raden wij aan een tweedehands aquarium via Marktplaats te kopen. Mensen verkopen vaak een lek aquarium, maar dit is prima voor gebruik als hamster aquarium.

Mocht je toch een nieuw hamster aquarium willen, dan zou onze keuze gaan naar de 100 x 40 x 50 cm aquarium van HAGEN.