Meteen naar de inhoud

Hoeveel Kost Een Hamsterkooi?

  Heeft jouw hamster een fijn hamsterverblijf nodig? En vraag jij je af hoeveel een hamsterkooi kost? Dan ben je hier op de juiste pagina beland.

  In dit artikel beantwoorden we de vraag: Hoeveel kost een hamsterkooi?

  Een kleine hamsterkooi kun je al kopen vanaf €30 euro. Deze hamsterkooien hebben vaak een klein bodemoppervlakte van rond de 1500cm².

  Voor een normale hamsterkooi betaal je ongeveer €50 euro. Voor deze prijs heb je een kooi die geschikt is voor de meeste kleine hamsters. Voor kleine hamstersoorten wordt een bodemoppervlakte van minimaal 3500cm² aanbevolen.

  De uitgebreidere hamsterkooien gaan uiteraard gepaard met een hogere prijs van tussen de €80 en €170 euro. Voor deze prijs krijgt je hamster vaak meer bodemoppervlakte en zijn de kooi en accessoires van betere kwaliteit.

  PrijsklasseGemiddelde prijsAdvies
  Budgetvanaf €30Niet geschikt voor hamsters
  Normaalvanaf €50Geschikt voor kleine hamstersoorten
  Uitgebreidvanaf €80Geschikt voor alle hamstersoorten

  Normale hamsterkooien vanaf €50

  Grote Hamsterkooien vanaf €80

  Conclusie

  De meeste hamsterkooien variëren in prijs van tussen de 30 en 170 euro. De budget kooien zijn te klein voor een hamster, in tegenstelling tot de normale en uitgebreidere kooien. We kunnen dus concluderen dat je vanaf €50,- een geschikte hamsterkooi kan kopen voor de kleine hamstersoorten. Een grote hamsterkooi voor bijvoorbeeld een Syrische Hamster/Goudhamster kun je krijgen vanaf €80.

  Ik hoop dat je door dit artikel een beter idee hebt over wat de kosten zijn van een hamsterkooi. Mocht je verder nog vragen hebben dan hoor ik het graag.