Ferplast Favola hamsterkooi

Inhoudsopgave

We kunnen niet vaak genoeg zeggen dat een geschikte hamsterkooi bijdraagt aan het welbevinden van je hamster. Helaas zijn er nog steeds veel hamsterkooien die absoluut niet geschikt zijn voor je hamster te koop in de dierenspeciaalzaak of online. In dit artikel gaan we kijken naar een van de meest verkochte hamsterkooi van Ferplast. De Ferplast Favola is een complete hamsterkooi die je hamster van alle gemakken voorziet. Wij hebben onderzocht of deze hamsterkooi ook voor jouw hamster geschikt is.

Zoals net al aangegeven hebben wij de Ferplast Favola hamsterkooi onder de loep genomen. Wij hebben dit gedaan met de wettelijke richtlijnen die gelden voor hamsterkooien in ons achterhoofd. Ook kijken we of de hamsterkooi voldoet aan de adviezen van het LICG. De Prijs/Kwaliteit verhouding is voor ons een belangrijk uitgangspunt en daar hebben we de extra accessoires bij mee gerekend. 

Over de Ferplast Favola

Ferplast is een Italiaans bedrijf en toonaangevend in de markt van hamsterkooien. Ferplast heeft onder meer de Ferplast Favola op de markt gebracht. De hamsterkooi is geschikt voor een dwerghamster en zal het ideale verblijf voor zijn. 

De Ferplast Favola heeft een uniek ontwerp door de glazen onderbak, hierdoor kun je in principe alles zien wat je hamster aan het doen is. De Favola Ferplast hamsterkooi heeft een tweede verdieping met een oppervlakte dat bijna evengroot is als de onderkant. De hamsterkooi is modulair. Dit houdt in dat je de Ferplast Favola hamsterkooi kunt uitbreiden met extra leefruimte voor je hamster. Wij raden aan om dit te doen om zo een geadviseerde oppervlakte van meer dan 3500 vierkante centimeter te creëren voor je hamster.

We hebben de voordelen en nadelen van de Favola Ferplast hamsterkooi voor je op een rijtje gezet:

Voordelen

  • Doorzichtige onderkant.
  • Twee verdiepingen.
  • Komt inclusief slaaphuisje, voerbakje, waterflesje en een looprad.
  • Modulair, dus je kunt de leefruimte vergroten.

Nadelen

  • Oppervlakte van minder dan 3500 vierkante centimer.
  • Tralieknagen mogelijk
  • Hamster is moeilijk te pakken door de opening aan de bovenkant.

Waar kan ik de Ferplast Favola kopen?

De ferplast favola is uniek dankzij de transparante onderbak van glas. Het is altijd leuk om je hamster in de gaten te kunnen houden. Met een glazen onderbak is je hamster goed te zien. Met twee verdiepingen is voldoende bewegingsruimte voor de hamster. Ook zal het loopradje in de kooi jouw hamster genoeg mogelijkheid tot beweging geven, hamster zijn daar dol op! Ook houden hamsters er van om zich af en toe lekker terug te trekken. Daar is het slaaphuisje dat bij deze favola hamsterkooi geleverd wordt ideaal geschikt voor. Naast deze bijgeleverde accessoires biedt de favola hamsterkooi ook genoeg ruimte voor extra accessoires voor je hamster. Dus mocht je nog extra speeltjes of accessoires willen aanschaffen voor jou hamster dan kan dat ook! 

Ferplast Favola in elkaar zetten

De ferplast favola is een modulaire kooi, die opgebouwd kan worden uit meerdere ferplast onderdelen. Het in elkaar zetten de ferplast favola hamsterkooi is eenvoudig. De glazenonderbak is het onderstuk van de hamsterkooi. Vul de onderbak met voldoende hamster bodembeddeking. Vervolgens zet je hier het bovenstuk op, de zwarte tralies. Vervolgens is het taak om de accessoires te plaatsen, zoals het trappetje van de glazen onderbak naar boven, het looprad, waterflesje, huisje, voerbakje en andere accessoires die je voor je hamster hebt. 

Conclusie

De Ferplast Favola is een hamsterkooi met een prachtige uitstraling. De kooi bestaat uit twee verdiepingen, heeft een glazen onderkant, komt met velen accessoires en is modulair. Mocht je niet van plan zijn de leefruimte van de kooi te vergroten adviezeren wij te kijken op onze site naar een grote hamsterkooi. Mocht je de hamsterkooi willen uitbreiden en zo extra leefruimte maken voor je hamster dan is dit een uitermate geschikte hamsterkooi voor een dwerghamster.

Wil je de Ferplast Favola kopen? Klik dan hier.