Duvo+ Hamsterkooi Review

Duvo+Hamsterkooi - Zwart - 78 x 48 x 58 cm

★★★★★
 in stock
Bol.com
as of 26 november 2021 19:58

Features

Kleurzwart | zwart
MateriaalKunststof | Metaal
OpvouwbaarNee
Geschikt voor transportNee
Type dierKnaagdier
Product lengte78 cm
Product breedte48 cm
Product hoogte58 cm
Product gewicht3 gram
Gewicht3 kg
Maat1
Soort modelStaand
Type knaagdierHamster , Rat
Type vogelKanarie
Verpakking breedte55 cm
Verpakking hoogte50 cm
Verpakking lengte85 cm
VerpakkingsinhoudKnaagdierenkooi black hammer Zwart/zwart 78x48x58cm
Voor binnen of buitenVoor binnen
VormVierkant

Inclusief 2 eetbakjes en looprad in pvc, een houten schuilhuisje, 2 ladders en wipplank.

Het unieke design maakt deze zwarte hamsterkooi van Duvo een zeer elegante kooi. Met een bodemoppervlakte van 3744 cm² is dit een relatief kleine kooi voor je hamster. Deze hamsterkooi heeft hetzelfde bodemoppervlakte als de Beeztees Tommy Wood en Criceti 15, maar is met een hoogte van 58 centimeter wel zo’n 25 centimeter hoger.

De Duvo+ hamsterkooi is misschien niet de grootste traliekooi als het gaat om bodemoppervlakte, maar het is wel een hoge hamsterkooi. Met een afmeting van 78 bij 48 bij 58 centimeter heeft deze kooi een inhoud van 217 liter. Als we kijken naar inhoud is de Duvo+ hamsterkooi is het nog steeds niet de grootste hamsterkooi uit de test. Dat zijn de Zeno 2 Knockdown van Savic (280 liter) en de Criceti 100 van Ferplast (270 liter).

De kwaliteit van de Duvo+ hamsterkooi is relatief goed. Het traliewerk van de kooi is van stevig metaal. De verticale afstand tussen de tralies is minder dan 1 cm, wat het een uitstekende kooi maakt voor hamsters. Bij een grotere afstand tussen de tralies kan je hamster namelijk nog wel eens ontsnappen. De onderbak is van kunststof materiaal en is daarmee goed schoon te houden. De voerbakjes zijn van PVC en het looprad van plastic.

Het slaaphuisje, de trappetjes, verdiepingen en het wip plankje zijn allemaal van hout.

Door de twee bijgeleverde verdiepingen in je kooi te monteren, kan jouw hamster ook in de hoogte klimmen. Wij adviseren wel genoeg bodembedekking in de onderbak te leggen en/of een hamster hangmat op te hangen. Voor het geval dat je hamster naar beneden valt. Sommige hamsters kunnen namelijk geen diepte zien en zich bezeren door een hoge val.

Ook heeft de Duvo+ hamsterkooi een afneembare bovenkant. De metalen tralies kun je eenvoudig losmaken van de kunstof onderkant met een klipje. Dit is ideaal als je de hamsterkooi wilt schoonmaken of als je de hamsterkooi anders wilt inrichten. Je hamster is van boven te benaderen door de bovenkant open te klappen.

Als we kijken naar de hamsterkooi accessoires bevat de Duvo+ hamsterkooi eigenlijk nog niet alle basis accessoires voor je hamster. De hamsterkooi wordt geleverd met een slaaphuisje, 2 voerbakjes, een looprad, wipplank en twee houten trappetjes. Het looprad is helaas alleen geschikt voor kleine hamsters. Om je hamsterkooi compleet te maken mis je dus nog minstens een drinkflesje en bakje met chinchillazand.

Toch liever een hamsterkooi op poten?

Tijdens onze speurtocht naar de beste traliekooi, kwamen wij een nagenoeg dezelfde hamsterkooi, maar dan op poten tegen (voor dezelfde prijs). Mocht je dus geïnteresseerd zijn in een hamsterkooi op poten voor dezelfde prijs, dan raden wij je aan om te kijken naar onze selectie van de beste 5 hamsterkooien op poten. Dit is een hamsterkooi identiek aan de Duvo+ hamsterkooi, maar dan op poten! We vermoeden dus dat beiden hamsterkooien in dezelfde fabriek gemaakt zijn.

Conclusie

We kunnen dus stellen dat de Duvo+ hamsterkooi vergeleken met de andere kooien klein is voor je hamster. De hoogte, het ontwerp, de afneembare bovenkant maken de kooi uniek. Als je liever een hamsterkooi op poten wilt hebben dan kun je voor hetzelfde geld de Zolux Neo Silta kopen. Tot slot bevat de kooi de meeste accessoires. De accessoires die wat ons betreft ontbraken waren een drinkflesje en zandbak.