Ga naar de inhoud

Hamster wordt Grijs

  Het kan zijn dat je hamster grijze haren begint te krijgen. Lees hier meer over verzilvering bij hamsters.

  Verzilvering

  Verzilvering is te vergelijken met het vergrijzen van de mens. Als de mens ouder wordt, wordt hun haar grijs. Campbelli’s die verzilveren, krijgen ook steeds meer grijze/zilveren haren. Niet alle hamsters verzilveren en ook niet allemaal even snel en even veel. Hoe dit precies in elkaar zit, weten we nog niet. Wellicht is het erfelijk, maar hoe dit dan vererft, zijn we ook nog niet achter. Het is wel interessant om zo’n verzilveringsproces te volgen.

  Voorbeeld

  Ik heb foto’s gemaakt van twee vrouwen. Ze waren toen één jaar oud en je kunt goed zien dat de ene sneller verzilverd dan de ander. Terwijl twee broertjes van hen helemaal niet verzilveren. Het wildkleur vrouwtje is op haar rug al helemaal wit, terwijl haar argente zusje alleen een wit vlekje op haar kont heeft.

  Een jaar later. Het wildkleur vrouwtje is bijna helemaal wit. Ook haar snoetje is enorm verzilverd en het lijkt zelfs wat op opal. Het argente vrouwtje is ook een stuk witter geworden, de vlek is groter geworden, maar haar snoetje heeft nog helemaal geen verzilvering.